woensdag 9 oktober 2013

Word jij ook verkeersouder? Alle hulp is welkom!!


   
                                      

Beste ouders

 
Ook dit jaar zal onze school werken rond verkeer en mobiliteit.

Deze educatie gaat verder dan het aanleren van kennis van het verkeersreglement in de klas. Kinderen moeten de kans krijgen hun vaardigheden te oefenen en kennis te maken met de mobiliteitsproblematiek.


Het aanleren van verkeersvaardigheden gebeurt in vier stappen:

·     aanbrengen van kennis in de klas

·     oefenen van de vaardigheden in een beschermde omgeving zoals de speelplaats of turnzaal 

·     oefenen van de vaardigheden in het echte verkeer 

·     toepassen van de ingeoefende vaardigheden tijdens verplaatsingen naar de bibliotheek, het zwembad …

De verkeersveiligheid van de leerlingen is zeker niet alleen de verantwoordelijkheid van de directie en de leerkrachten. Ook als ouder heb je een verantwoordelijkheid. Samen bereik je meer!

Daarom zijn wij op zoek naar verkeersouders, die onze activiteiten wensen te ondersteunen.

 

Verkeersouders zijn vrijwilligers die ijveren voor de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van leerlingen. We zeggen 'verkeersouder', maar eigenlijk bedoelen we iedereen die zich inzet om de school en de leerkrachten wat te helpen: oma’s, opa’s, buren, tantes, nonkels of andere vrijwilligers.

 

Verkeersouders kunnen deelnemen aan één of meerdere activiteiten.

Zij zullen ook steeds tijdig geïnformeerd worden over de activiteit.

 

 

Heb je interesse? Kijk vlug op de bijgevoegde brief.

Vul het onderstaande strookje in en geef het zo snel mogelijk mee met je kind.

 Alvast bedankt!

Leerkrachtenteam en directie
.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ik, ………………………………………………………………………..(naam)* zou me graag als vrijwilliger opgeven om

verkeersouder te worden via ……………………………………………………………….(naam van de leerling)*

van ……………(klas).

Via …………………………………………………………………………………(mail-adres)* wens ik graag op de hoogte te

blijven van alle “verkeersactiviteiten” om zo verder te kunnen afspreken.
       
Registreer je bij http://verkeersouders.be/

Je gegevens worden opgeslagen in een databank. Wanneer je geregistreerd bent, worden volgende zaken naar je toegestuurd:  een gratis startpakket met onder andere het fluohesje Verkeersouder, een informatiebrochure en een toffe affiche.

Op die manier ben je steeds herkenbaar en kun je andere vrijwilligers warm maken om zich ook te registreren

 

Schrijf je in en kom mee naar de Dag van de Verkeersouder in Plopsaland De Panne!

Beste verkeersouder

Op 19 oktober 2013 is het weer zo ver. Dan vindt de achtste editie van de Dag van de Verkeersouder plaats. Om je te belonen voor je inzet als verkeersouder gaan we dit jaar naar Plopsaland De Panne! De VSV biedt elke verkeersouder en één extra gezinslid een gratis toegangsticket aan. Andere gezinsleden kunnen het park bezoeken aan de voordeelprijs van 20 euro per persoon (normale prijs 32 euro), kinderen tussen 85 centimeter en 1 meter bezoeken het park aan 9,99 euro en nog kleinere kinderen kunnen gratis binnen. Bovendien zijn er die dag twee leuke shows te bewonderen in het park: De Bumba Magic Show en de Klus Show.

Op het einde van de dag nodigen we alle verkeersouders uit voor een samenkomstmoment met een drankje in het theater van Plopsaland. Hier krijg je een voorproefje van de nieuwe voorstelling van muziektheatergroep Levende Muziek. Deze voorstelling kun je trouwens ook winnen voor je school door mee te spelen met de wedstrijd ‘Deel je idee’ (zie hieronder).  Niemand minder dan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits komt de winnaar bekendmaken en de prijs overhandigen. Als ‘afscheidscadeautje’ krijg je ten slotte een pakket mee met informatie, kortingsbonnen en leuke verkeerseducatieve materialen waar je de rest van het schooljaar mee aan de slag kunt.

Iedereen mee! Dat is sinds kort de nieuwe slogan van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Mee werken aan een verkeersveilige schoolomgeving. Mee zijn met de praktische aanpak van verkeerslessen. En mee streven naar minder verkeersslachtoffers.
Het belang van verkeersouders hierbij is niet te onderschatten. Daarom streeft de VSV naar zoveel mogelijk verkeersouders, minstens één in elke Vlaamse basisschool! Concreet: op naar de 4.000! We hopen hiervoor ook op uw steun!
Iedereen verkeersouder. Iedereen mee!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten